Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

02 mei 2019

SUV Snelheidsrecord Jeep® Grand Cherokee Trackhawk op ijsmeer Baikal

Tijdens de jaarlijkse traditionele snelheidsdagen van het Russische Baikal Ice Motor Sports Festival 2019 heeft de Jeep® Grand Cherokee Trackhawk het SUV-snelheidsrecord op ijs gebroken.

SUV Snelheidsrecord Jeep® Grand Cherokee Trackhawk op ijsmeer Baikal

Tijdens de jaarlijkse traditionele snelheidsdagen van het Russische Baikal Ice Motor Sports Festival 2019 heeft de Jeep® Grand Cherokee Trackhawk het SUV-snelheidsrecord op ijs gebroken.

De Jeep Grand Cherokee Trackhawk reed een gemiddelde snelheid van ruim 257 km/h over een afstand van 1 kilometer vanuit een rollende start. Vanuit stilstand was dat ruim 100 km/h. De Trackhawk klokte op de GPS 280 km/h als topsnelheid.
De Jeep Grand Cherokee Trackhawk doet hiermee stand aan zijn positie als krachtigste massaproductie SUV ter wereld. Onder de motorkap huist een ruim 700 pk sterk 6.2 liter V8 blok. Ondanks zijn indrukwekkende afmetingen haalt de Trackhawk in slechts 3,7 seconden 100 km/h en kan een topsnelheid van 290 km/h bereiken.

Alle pogingen werden ondernomen conform de regelementen van de Russische FIA (Russian Fédération Internationale de l'Automobile). De maximum gemiddelde snelheid werd gemeten over een afstand van 1 kilometer vanuit een rollende start. De coureur moest 1 kilometer afleggen in het midden van het parcours met een zo hoog mogelijke snelheid en moest dat ook een keer doen vanuit stilstand. De regels schreven tevens voor dat de snelheidsmetingen in beide richtingen gemeten moesten worden waarvan de gemiddelde snelheid werd berekend. Om tot de gewenste acceleratie en tot stilstand te komen had het parcours een lengte van 12 kilometer.

De ‘Speed Days' van het Baikal ijsfestival werden voor het eerst in 2011 georganiseerd. In 8 jaar zijn er meer dan 20 snelheidsrecords gevestigd op het ijs van Baikal met verschillende soorten voertuigen.
Alle pogingen worden traditioneel uitgevoerd op natuurijs. De voorbereiding van de route is beperkt tot het verwijderen van obstakels als sneeuw die de veiligheid in het gedrang brengen. De prestaties worden geregistreerd door bevoegde personen van de Russische autofederatie die met behulp van door de FIA goedgekeurde tijdregistratieapparatuur de metingen doen.

Lijnden, 2 mei 2019

-----------------------------------------EINDE BERICHT-----------------------------------------


Noot voor de redactie:

Jeep geeft in Nederland standaard 5 jaar kilometervrije fabrieksgarantie inclusief vijf jaar mobiliteitsgarantie op iedere door een officiële FCA-dealer in Nederland nieuw verkochte Jeep.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA bevindt zich in 40 landen wereldwijd en onderhoudt commerciële klantrelaties in meer dan 140 landen. In 2018 verkocht FCA ruim 4,8 miljoen voertuigen. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

Niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirco Rácz, Public Relations Manager.
T: +31 (0) 20 3421 809
M: +31 (0) 6 52 000 188
E: mirco.racz@fcagroup.com
W: www.jeeppress-europe.nl

 

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN