Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

24 feb. 2015

Jeep® op de autosalon van Genève

Jeep is het snelst groeiende automerk in Europa. Wereldwijd verkocht Jeep afgelopen jaar meer dan een miljoen eenheden. In Genève laat het merk zien over een nog uitgebalanceerder SUV-aanbod te beschikken en toont onder meer de Hard Steel Renegade en Jeep Wrangler Rock Star showcars.

Jeep® op de autosalon van Genève

Fiat Chrysler Automobiles biedt in het segment van de nieuwe Jeep Renegade als enige een negentraps automaat aan. Voortaan is deze transmissie ook te combineren met de 170 pk sterke 1.4 MultiAir én het 4WD-systeem Jeep Active Drive waarmee onmerkbaar wordt geschakeld tussen twee- en vierwielaandrijving. De achteras kan desgewenst ontkoppeld worden om zodoende minder brandstofverbruik te realiseren.
Jeep en Mopar ontwikkelden samen de Hard Steel Renegade, een showcar die het potentieel laat zien van personificatie. Het model is gebaseerd op de Trailhawk, de specialistische 4x4-uitvoering.

Wrangler
Ook voor de Wrangler zochten Jeep en Mopar elkaar op. Het resultaat is de Jeep Wrangler Rock Star. Een showcar die aantoont hoe je dankzij Mopar je auto op smaak kunt brengen. De bekende ster van het Amerikaanse leger is te zien op verschillende onderdelen van de Wrangler, zoals op motorkap en deuren. Ook het binnenste van de Wrangler verschilt van de productieversie. Zo is het thema zwart en geel, en tref je daar originele rubberen automatten aan. Verder komen de kleur van de speciale steunhandgrepen en exclusieve interieuraccenten overeen met de carrosserie. De aandrijflijn bestaat uit de 2.8 liter turbodiesel die is gekoppeld aan de vijftraps automatische transmissie en - uiteraard - vierwielaandrijving.

Jeep pakt uit met de Wrangler, want het publiek kan daar eveneens voor het eerst kennismaken met de Black Edition II. Zoals de naam al doet vermoeden, voert zwart de boventoon. Zo moesten meerdere onderdelen eraan geloven: zevenslots-grille, 18-inch lichtmetalen velgen, Jeep-logo, koplampbehuizing en wielcover voor het reservewiel op de achterzijde. Zwart is ook, hoe kan het ook anders, het interieur. Deze zomer komt deze speciale uitvoering naar Nederland. De Jeep Wrangler Black Edition II is gebaseerd op de Sahara-uitvoering en komt ook beschikbaar als verlengde Unlimited. De keuze bestaat uit de 2.8 turbodiesel (200 pk, 460 Nm) of 3.6 Pentastar-benzine (284 pk, 347 Nm). Beide motoren worden altijd gekoppeld aan de vijftraps automatische transmissie. 

Klik voor het volledige, Engelstalige bericht rechts op de pagina bij 'bijlagen'.

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN