06 Maart 2018

De nieuwe Jeep® Wrangler

  • Als onbetwiste off-roadkampioen is de nieuwste generatie van de Jeep® Wrangler niet alleen de meest capabele Wrangler ooit, maar biedt het model ook al het comfort en de rijeigenschappen die voor dagelijks gebruik nodig zijn.
  • De Wrangler biedt keuze uit twee tijdens het rijden inschakelbare 4x4-systemen: Command-Trac en Rock-Trac, in combinatie met de nieuwste generatie Dana-assen, Tru-Lok elektrisch bediende sperdifferentiëlen in voor- en achteras of een Trac-Lok zelfblokkerend achterasdifferentieel en een elektronisch loskoppelbare stabilisatorstang.
  • Het moderne design behoudt alle authentieke stylingelementen van de oorspronkelijke Wrangler, aangevuld met nieuwe combinatiemogelijkheden voor het dak om een groter vrijheidsgevoel bij het rijden in de openlucht te verzekeren.
  • Het model komt vanaf de tweede helft van 2018 in de EMEA-regio beschikbaar in zowel 2- als 4-deursversies van de uitvoeringen Sport, Sahara en Rubicon. De Sahara-uitvoering is leverbaar met het exclusieve Overland-optiepakket.

 

Turijn, 7 maart 2018

Als onbetwiste off-roadkampioen en unieke SUV voor alledaagse ritten in een stedelijke omgeving biedt de nieuwste generatie van de vermaarde Jeep Wrangler een uitstekend comfort en voortreffelijke rijeigenschappen.  De nieuwe Jeep Wrangler is een bijzonder voertuig dat een fris, spannend hoofdstuk   toevoegt aan de legendarische historie van het merk Jeep, die in 1941 is begonnen.

Hoewel het model compleet nieuw is, is het trouw gebleven aan zijn afkomst en heeft het zijn legendarische terreinkwaliteiten, authentieke Jeep-styling en hoogontwikkelde techniek behouden.  

Het resultaat is de meest capabele Wrangler ooit, dankzij ongeëvenaarde technische oplossingen, zoals twee verschillende geavanceerde 4x4-systemen - Command-Trac en Rock Trac - waarvan de toepassing afhankelijk is van de modeluitvoering. Tot de bijzondere details behoren Tru-Lok sperdifferentiëlen in de voor- en achteras, een Trac-Lok zelfblokkerend achterasdifferentieel en een elektronisch loskoppelbare stabilisatorstang.

Van het ruigste terrein tot de exclusiefste winkelstraten in de stad: overal voelt de nieuwe Jeep Wrangler zich op zijn gemak met zijn vernieuwde design dat trouw is gebleven aan het origineel, meer opties voor het rijden in de openlucht en een hele reeks up-to-date voorzieningen op het gebied van veiligheid en connectiviteit.

De vierde generatie Jeep Wrangler wordt aangeboden in drie verschillende uitrustingsniveaus: Sport, Sahara en Rubicon; alle versies zijn zowel in twee- als vierdeursuitvoering leverbaar. Exclusief op de Sahara-versie is een Overland-optiepakket verkrijgbaar dat een chiquere uitstraling geeft.

De nieuwe Jeep Wrangler wordt in de tweede helft van dit jaar bij de Jeep-dealers in de EMEA-regio verwacht.

Spreekwoordelijke Jeep 4x4-prestaties verder verbeterd

De voor de meest uitdagende off-roadtrajecten ontworpen Jeep Wrangler is het resultaat van ruim vijfenzeventig jaar leiderschap in de ontwikkeling van 4x4-systemen. Er zijn twee verschillende 4x4-systemen leverbaar: de Sport en Sahara zijn uitgerust met Command-Trac, terwijl de Rubicon standaard is voorzien van Rock-Trac. Beide systemen hebben de nieuwe Selec-Trac-tussenbak met hoge en lage gearing. Deze maakt gebruikt van een sensorgestuurde tractieregeling om het aandrijfkoppel naar de voor- en achterwielen te regelen.

Bij de Command-Trac-vierwielaandrijving heeft de lage gearing van de tussenbak een 2,72:1 reductie en worden Dana-voor- en achterassen van de nieuwste generatie toegepast.

De Jeep Wrangler Rubicon beschikt over extra terreinkwaliteiten dankzij het Rock-Trac 4x4-systeem dat  is uitgerust met een tussenbak met een reductie van 4,0:1 in de lage gearing, verzwaarde Dana 44-voor- en achterassen van de nieuwste generatie, evenals elektrisch bediende Tru-Lok sperdifferentiëlen om de meest extreme off-roadtrajecten het hoofd te kunnen bieden.

De Rubicon-modellen beschikken ook over grotere maximum veerwegen dankzij een elektronisch ontkoppelbare stabilisatorstang.  Met dit systeem kan de voorste stabilisatorstang worden losgekoppeld  voor een extra grote verticale wieluitslag in ruw terrein.

Het optionele Trac-Lok zelfblokkerende achterasdifferentieel zorgt voor extra koppel en grip bij het rijden op een ondergrond met weinig grip, zoals zand, grind, sneeuw of ijs.   

Elke Wrangler ontvangt  een 'Trail Rated'-badge als bewijs van zijn ledendarische 4x4-kwaliteiten. Om in aanmerking te komen voor dit predicaat, moet met goed gevolg een aantal zware tests worden afgelegd op de volgende gebieden: TRACTIE, DOORWAADVERMOGEN, MANOEUVREERBAARHEID, VERTICALE WIELUITSLAG en BODEMVRIJHEID.

Modern, authentiek Wrangler-design
De nieuwe Jeep Wrangler bouwt qua vormgeving voort op de voorgaande modellen en is uiterlijk direct herkenbaar aan enkele traditionele Jeep-designelementen, variërend van de ronde koplampen tot de zevensleufs grille en van de trapeziumvormige wielkastranden tot de zichtbare deurscharnieren. Andere authentieke Wrangler-details zijn de neerklapbare voorruit, de sport-rolbeugel, de uitneembare deuren en de diverse opties voor het rijden in de openlucht met een hardtop of softtop. Het nieuwe exterieurdesign van de Wrangler toont stoer en robuust met grote, op de hoeken geplaatste wielen en een lagere gordellijn met grotere ruiten voor een beter zicht, vooral op extreme off-roadtrajecten.

Het Jeep-designteam heeft de legendarische zevensleufs grille een modernere look gegeven door beide buitenste grilleribben te laten doorkruisen door de koplampen, als hommage aan het beroemde CJ-model. De bovenkant van de rechthoekige grille is licht naar achteren gebogen voor een lagere luchtweerstand.

Bij de Sahara- en Rubicon-versies straalt de beschikbare led-verlichting van de koplampen en mistlampen helder wit licht uit, terwijl de dagrijlichten (DRL) thans een boog rond de buitenrand van de koplampen vormen. De voorste led-richtingaanwijzers zijn voorop de trapeziumvormige wielkastranden geplaatst en de traditionele vierkante achterlichten zijn met led-lampen leverbaar.

De Jeep Wrangler is uniek in zijn klasse vanwege de vele combinatiemogelijkheden voor het dak. Deze stellen klanten in staat om optimaal te genieten van het vrijheidgevoel dat het rijden in de openlucht biedt. Zo is het model de enige échte open 4x4 SUV op de markt.

Het nieuwe, elektrisch bedienbare Sky One-Touch-dak illustreert Wrangler's belofte van functionaliteit en avontuur doordat het met één druk op een knop het canvas dak over de volle lengte open- of dichtschuift.  Daarnaast zijn nog twee andere dakopties leverbaar op de nieuwe Wrangler: een nieuwe Sunrider-softtop en een lichtere en gebruiksvriendelijker Freedom Top-hardtop die uit drie afzonderlijk verwijderbare panelen bestaat. De Sunrider-softtop is verbeterd door de toevoeging van twee extra bogen om het vouwdak te geleiden. Dit nieuwe design geeft minder windgeruis en vergemakkelijkt het geheel of gedeeltelijk openen van het dak. De modulaire, driedelige Freedom Top-hardtop is verbeterd door de introductie van lichtere Freedom-dakpanelen en nieuwe vergrendelingen waardoor de hardtop sneller kan worden verwijderd en gemonteerd. Afhankelijk van de modeluitvoering is de Freedom Top leverbaar in carrosseriekleur of in zwart.

De Sahara-versie is verkrijgbaar met een exclusief Overland-optiepakket dat het uiterlijk extra cachet geeft. Behalve een Overland-logo, omvat de set speciale 18-inch lichtmetalen velgen, een grille en reservewielkap in carrosseriekleur en chroomkleurige omlijstingen om de grillesleuven en de koplampen. Het exclusieve uiterlijk van het Overland-pakket  wordt gecompleteerd door een stijlvol  leren interieur en led-verlichting.

Nieuwe interieurs die meer comfort en functionaliteit bieden
De interieurs van de nieuwe Jeep Wrangler combineren een authentieke styling met veelzijdigheid, functionaliteit en een intuïtieve bediening. Dankzij de uitstekende afwerking en het gebruik van hoogwaardige materialen is het inzittendencompartiment comfortabeler geworden en toont het fraaier.  

De op historische Jeep-modellen geïnspireerde middenconsole onderscheidt zich door zijn strakke vorm die perfect aansluit bij het horizontale dashboarddesign. De afwerking verschilt per modeluitvoering. Zo hebben de Wrangler Sahara-versies een instrumentenpaneel dat ambachtelijk is bekleed met soft-touch-materiaal, voorzien van accentstiksel. Ook de deurpanelen voor bestuurder en voorpassagier hebben een soft-touch-oppervlak en zijn voorzien van langere armleuningen voor beter comfort.

De Jeep Wrangler heeft altijd uitgeblonken door zijn functionaliteit en de mogelijkheid om klanten in alle rust en gemak het avontuur te laten aangaan. De nieuwe, vierde generatie Wrangler vormt hierop geen uitzondering en biedt de inzittenden een scala aan slimme opbergmogelijkheden, zoals bekerhouders, talrijke telefoonvakken en robuuste opbergnetten die over hele lengte van de deuren doorlopen.

Oerdegelijk ladderchassis als basis voor de legendarische Jeep-off-roadkwaliteiten

Dankzij het feit dat de carrosserie op een afzonderlijk chassis is gemonteerd en de toepassing van subliem geconstrueerde wielophangingssystemen, beschikt de Wrangler over toonaangevende 4x4-kwaliteiten. Bij de nieuwe Wrangler zijn zowel de rijeigenschappen op de weg als de veiligheid en het comfort van de inzittenden verbeterd. Het model heeft de beproefde achterwielophanging met vier smeedstalen langsgeleidearmen, Panhardstang en schroefveren behouden, terwijl de voorwielophanging een zijdelingse geleidestang  en vier langsgeleidearmen omvat.

 

 ----------------------------------------EINDE BERICHT-------------------------------------------

 

Noot voor de redactie:

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. In 2016 verkocht FCA ruim 4,7 miljoen voertuigen. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. FCA bevindt zich in 40 landen, heeft 162 productiefaciliteiten, 87 R&D centers, dealers en importeurs in meer dan 150 landen. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

Niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirco Rácz, Public Relations Manager.

T:             +31 (0) 20 3421 809
M:            +31 (0) 6 52 000 188
E:             mirco.racz@fcagroup.com
W:           www.jeeppress-europe.nl

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Bijlagen