27 Augustus 2018

Alfa Romeo ‘Best of Show’ 68e Pebble Beach Concours d’Elegance

Tijdens de 2018 eidtie van het Concours d'Elegance op Pebble Beach werd het felbegeerde gouden lintje voor ‘Best of Show'-auto aangebracht op het fantastische diepblauwe koetswerk van een Alfa Romeo 8C 2900B Touring berlinetta uit 1937. Dit Italiaanse meesterwerk liet op de achttiende fairway van de Pebble Beach Golf Links in Californië 209 andere voertuigen uit 17 landen achter zich. Voor de auto werd verkozen tot ‘Best of Show' zegevierde hij ook binnen zijn eigen klasse door twee andere grote awards in de wacht te slepen: de ‘Charles A. Chayne Trophy' en de ‘J. B. & Dorothy Nethercutt Most Elegant Closed Car'.

De auto die in 1938 werd onthuld op de autosalon van Berlijn, verschilt van de latere 8C 2900B Touring-modellen door zijn steilere rooster en ontbrekende treeplanken. Hij werd recent volledig gerestaureerd.

Dit is de derde keer in de geschiedenis van Pebble Beach dat het merk Alfa Romeo de prijs voor ‘Best of Show' binnenhaalde, telkens met het 8C 2900B-model met Touring-koetswerk: de eerste keer in 1988 met een Spider-versie en vervolgens in 2008 met een coupé.

Concours-voorzitter Sandra Button: "Deze Alfa Romeo 8C 2900B Touring heeft alles wat je verlangt van een auto - snelheid, stijl en, eerlijk, sexappeal." "De styling van de Touring is gewoon magisch, en hij maakt bovendien het juiste geluid!"

 

Turijn/Lijnden, 27 August 2018

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Bijlagen